Masz pytania? Zadzwoń!

17-854-54-08

lub napisz: sklep@softmm.com.pl
Kategorie blog
Artykuły
Dezynfekcja rąk w miejscu pracy – jakie rozwiązania będą przydatne?

Wraz z nastaniem pandemii koronawirusa dezynfekcja rąk i powierzchni, z którymi mamy styczność, stała się naszą codziennością. W wielu zakładach pracy już przy samym wejściu znajduje się dozownik z płynem odkażającym, który ma za zadanie usunąć ze skóry dłoni ewentualne wirusy i bakterie. Po jakie preparaty do dezynfekcji rąk należy sięgać i na jakie dozowniki warto zwrócić uwagę? Podpowiadamy, w co wyposażyć pracowników, abyśmy mogli czuć się bezpiecznie i komfortowo w firmie.

Na co zwracać uwagę, wybierając dozownik do mydła lub płynu dezynfekującego?

Dozownik do mydła to obowiązkowe wyposażenie nie tylko prywatnych toalet, ale też użyteczności publicznej. Niedopuszczalne jest to, żeby zabrakło go przy umywalce na stacji benzynowej, w restauracji, centrum handlowym, szpitalu czy biurze. W czasach pandemii, z jaką przyszło nam się obecnie zmierzyć, kolejnym niezbędnikiem stał się dozownik do płynu dezynfekującego. Jakie wybierać?

Chmura tagów

Jakie środki czystości do lokalu gastronomicznego w dobie pandemii koronawirusa?

Jakie środki czystości do lokalu gastronomicznego w dobie pandemii koronawirusa?

Pandemia wymusza utrzymanie restrykcyjnych zasad higieny w miejscach publicznych. Oczywiście dotyczy to również lokali gastronomicznych, w których duża rotacja gości w ciągu dnia, może prowadzić do większego ryzyka zachorowań. Aby temu zapobiec, warto wyposażyć lokal w odpowiednie środki czystości. Jakie sprawdzą się w tej sytuacji najlepiej?

Płyny do dezynfekcji rąk dla personelu i gości

Jak w każdym innym miejscu publicznym niezwykle istotna jest częsta dezynfekcja rąk. Zobowiązani są do tego nie tylko wszyscy pracownicy restauracji, ale także goście. Nie zawsze jest możliwość i czas, aby dokładnie umyć ręce mydłem. W tym wypadku najlepiej sprawdzi się preparat do dezynfekcji rąk na bazie alkoholu. Dzięki niemu szybko i skutecznie zdezynfekujesz dłonie. Polecanym produktem jest preparat do dezynfekcji dłoni Lerasept HR. Po użyciu szybko wyparuje, więc niepotrzebny jest dodatkowy ręcznik do wytarcia dłoni. Ponadto ma neutralne dla skóry pH. 

Preparaty te powinny znajdować się w wielu, najczęściej uczęszczanych miejscach w restauracji. Dla gości na pewno zaraz przy wejściu i przy ubikacji, a dla personelu w kuchni, przy zlewozmywaku i na sali. 

Skuteczna dezynfekcja powierzchni

Oprócz częstego mycia rąk należy po każdym kliencie zdezynfekować stolik. Dotyczy to także wszelkich tacek i przedmiotów, które nie wymagają mycia, ale zostały przekazane klientowi do użycia – np. tace i deski do przynoszenia posiłków czy koszyczki z przyprawami. Najszybszym sposobem ich dezynfekcji będzie przetarcie papierowym ręcznikiem nasączonym preparatem do dezynfekcji powierzchni Preseptol QV. Jest on łatwy w użyciu, skuteczny, szybko wyparowuje i już po chwili dany przedmiot jest gotowy do kontaktu z żywnością. 

Pozostałe środki czystości do mycia kuchni, podłóg i innych powierzchni również spełnią zadanie odkażające. W restauracjach szczególnie polecane są środki chemiczne dla gastronomii, które łatwo poradzą sobie z osadami z tłuszczu i białek.

Dodatkowe wyposażenie lokali w czasie pandemii

Aby zachować maksymalne bezpieczeństwo, warto wyposażyć lokal w dozowniki automatyczne. Dzięki nim nie trzeba dotykać powierzchni dozownika, aby wydobyć z nich płyn do dezynfekcji lub mydło. W naszym sklepie znajdziesz dozownik do mydła lub żelu antybakteryjnego, a także na płyny w sprayu. 

Ponadto należy usunąć suszarki do rąk w toaletach i zastąpić je dozownikiem z papierowymi ręcznikami ZZ. W ten sposób uniknie się niebezpiecznego rozsiewania wirusa. 

Zachowując najwyższe środki ostrożności, Twój lokal może działać bez przeszkód w czasie pandemii. Zadbaj jednak, aby wyposażyć go w odpowiednie środki dezynfekujące

Masz pytania?

Zadzwoń:

17 854 54 08

Napisz:  

sklep@softmm.com.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl